Tuesday, May 3, 2011

BaRu-bArU ni...:)

Lamanye xupdate blog...sory la ye...kebizian blajo menyebabkan gue enggak smpat update...not to make it as an xcuse,tp itulah kebenaran...hahah..so,after about 4 months xupdate blog,nk tau cite?byk sgt..sem2 kat UIA mmg mencabar btol...but thanx to my frenz yg sgt2 byk menolong aq...not to forget,of coz my family also...
Xtaw sbnrnye nak mula cane,ada yang besh n ada yg xbesh...yg beshnye bila dpt geng2 baru..ada geng futsal baru,ada geng gossip baru...waaaa...hahhaha...ada gak knal kwn2 yg dulunye xpenah tegur,knal da skang...beshnye...lagi satu,before msuk sem2 aritu,ada g tganu,rumah parents angkat,both houses...haaa...cemerlang!!
Biasa la kan,kalo ada gula,mesti ada garamnye,kalo ada manis,mesti ada pahitnye,lumrah hidup..gembira terhenti sketika apabila duka menjengah...konflik2 time berpersatuan,bese r kan...hahah...tp ada satu perkara hitam yg sgt menjadi kesan hingga ke hari ini...kes rompakan di UIA,phew...xnak ar cite pnjg pasal bnd nh...walaubagaimanapun aq tetap bersyukur kerana dari situla ternampaknye shbt sejati...kamu tahu kamu sape...shbt2 yg membantu,sesungguhnya aq sgt2 menghargai kalian...perkara ini byk mengajar aq...dan membantu aq...terima kasih juga pada 2org yg telah memberi aq peluang untuk sedar...:')...dan sakit hati gok apabila ada yg mempermainkan perkara nh...tp Tuhan tu maha adil,kuasaNya besar,membantu mereka yg kesakitan dan teraniaya...Alhamdulillah...:)
Bila dilihat kembali,aq mengerti,kebahagiaan seseorang tidak pernah tertakluk dgn kita seorg...kalo dulu asyik terfikir...tp kini,aq redha...andai ada jodoh yg sterusnya,adalah...:)...tp,aq msih lg menghargai semua spt yg seadanya dan mgkn jg smkin lebih...xpernah berkurang..dan aq percaya,balasan baik akan ada pd yg sabar...heheh...:)...
Slalu gak aq rindu kat mereka2 yg dulunye pernah mengisi hari2 bahagia dan dukaku...terima kasih yep...aq xlupe kat korg...jgn risau r...heheh...:)....em,papepn,sok kuar result...doakn yg terbaik utk aq n mereka2 yg len yep...:D

2 comments:

  1. Wahh deqby, dah jadi petani berjaya nampaknye. Subur tol tanaman ko ek. Bagus bagus. Happy always madu.. muahaha

    ReplyDelete
  2. hahah...hampeh ko cikpah...:P

    ReplyDelete